Huur uw vakantiewoning in het mooiste gebied van Friesland. Binnen 24 uur een reactie.

Golfen in Friesland

Golfliefhebbers zitten in onze vakantiehuisjes goed! Hoewel er meerdere golfbanen in Friesland zijn, zoals Sint Nicolaas en Pitch & Putt Golf Koudum (aan de andere kant van de Fluezen), is Golfclub Gaasterland het dichtst bij. Het is een unieke golfbaan, ontworpen door Alan Rijks, die één geheel vormt met het omliggende natuurgebied. Het wild ging tijdens het ontwerpen altijd vóór op de greens en fairways.

Gevarieerde baan en prachtige natuur

Dankzij de gevarieerde inrichting met hoogteverschillen en diverse waterpartijen en beplanting,  is het een uitdagende golfbaan voor zowel beginners als voor de gevorderde spelers en door de ronduit prachtige omgeving is het heerlijk spelen en kunt u er genieten van de rust en de natuur. De 9 holes par 70 hebben een lengte van 2813 meter. Daarnaast zijn er drie oefenholes en is er een drivingrange en een puttinggreen. Het gezellige clubhuis is het territorium van de leden.

Golfclub Gaasterland is erg populair en bovendien uniek; topspelers halen er zelden hun handicap en de golfbaan is aangelegd midden in een gebied dat deel uitmaakt van de Ecologische Hoofdstructuur.    De baan bestaat voor 64 procent uit bos, water, heide en een grote variëteit aan kwetsbare flora met fauna.

Gastspelers

Gastspelers zijn ook van harte welkom op de golfbaan, maar om te kunnen spelen op de 9-holes, moet u in het bezit zijn van minstens het GVB. De openingstijden zijn als volgt:

  • In de periode van april t/m september vanaf 9.00 uur tot 21.00 uur.
  • Van oktober t/m maart vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur.

Schoeisel

In de zomer is het spelen met schoenen met softspikes verplicht.
In de wintertijd zijn spikes op de baan wel toegestaan, maar niet in het clubhuis.

 

Hieronder ziet u de baan indeling.

Golfen in Friesland