Huur uw vakantiewoning in het mooiste gebied van Friesland. Binnen 24 uur een reactie.

De omgeving

Onze vakantiehuizen liggen direct aan het Slotermeer; in het Fries Sleattemer Mar genaamd, bekend  door de Elfstedentocht, waarvan de route maar liefst twee keer het meer aandoet! Het meer ligt tussen de drie plaatsen Sloten, Balk en Woudsend en is buiten de vaargeulen erg ondiep; zo’n 1 meter. De vaargeulen die de drie plaatsen met elkaar verbinden, zijn aangegeven met drijvende tonnen. In de zomer is een deel van het meer afgezet voor de waterskisport.

De prachtige omgeving leent zich uitstekend voor diverse soorten watersport en heerlijke fiets-, wandel- en vaartochten. Daarnaast is er een prachtige  Golfbaan in de buurt en u kunt ook de pittoreske Friese plaatsjes bezoeken, zoals het nabijgelegen Balk.

Balk

Balk Friesland

Door het schilderachtige dorp Balk stroomt het kanaaltje de Luts. Naar verluidt zou het dorp ontstaan zijn bij een balk over het kanaaltje. Op die plek is later de brug gebouwd. Een deel van Balk valt onder ‘beschermd dorpsgezicht’.  In het knusse plaatsje kunt u dan ook panden met fraaie gevels uit de 17e en 18e eeuw bewonderen.

De gracht van Balk is de bruisende kern van het dorp; u kunt er uitgebreid winkelen, genieten van een kop koffie op een terrasje en lekker uit eten in één van de restaurants.

Rijsterbos

Rijsterbos Friesland

Het Rijsterbos, ofwel Rysterbosk, werd oorspronkelijk aangelegd als hakhoutbos door een rijke Amsterdamse familie die in Huize Rijs woonde. Nu is het een wandelbos waarvan de glooiende lanen en paden zich lenen voor een stevige wandeling. Loop beslist een keer naar de steenkist, een eeuwenoud graf waarvan men lange tijd dacht dat het om een hunebed ging en het vredestempeltje uit 1814. Aansluitend op het Rijsterbos vindt u de Murnser klif, aan de oevers van het IJsselmeer. In totaal is dit natuurgebied 172 hectare groot.

Slotermeer

Slotermeer is een meer tussen drie de plaatsen Sloten, Balk en Woudsend.
Twee met tonnen beboeide waterwegen verbinden deze plaatsen met elkaar. Het meer is relatief ondiep en buiten de vaargeulen soms maar 1,20 meter diep. Aan de oostkant naast de vaargeul is de waterdiepte circa 1 meter. In de zomer is er een grootgebied voor waterski activiteiten afgezet.

Kortom, in de omgeving van onze vakantiehuizen vind u alles wat u maar van Friesland zou kunnen verwachten binnen handbereik. Bent u op zoek naar vakantiehuizen buiten Friesland? Hier vind je handig overzicht voor luxe vakantiehuizen in Nederland.