Huur uw vakantiewoning in het mooiste gebied van Friesland. Binnen 24 uur een reactie.

Watersport

Vanuit uw vakantiehuisje bent u zo bij het Slotermeer, waar men kan genieten van wind, zon, ruimte en rust. Maar uiteraard ook van de gezelligheid! Tussen het vakantiehuisje en het water staat een leuk strandpaviljoen waar u heerlijk kunt zitten terwijl de kinderen zicht uitleven met zand en water. Het Slotermeer en de jachthaven bieden eindeloos veel mogelijkheden als het gaat om watersport. Naast gewoon lekker zwemmen en zonnebaden kunt u er ook varen, zeilen, surfen, waterskiën, kanoën en nog veel meer!

Jachthaven

Jachthaven slotermeer

De bruisende jachthaven beschikt over maar liefst 49 ligplaatsen en biedt een fraai uitzicht op het Slotermeer. De ligplaatsen zijn voorzien van elektriciteitsaansluiting en hebben een eigen zijsteiger. Het Slotermeer is vrij rustig en er is geen beroepsvaart waardoor het een ideale uitvalsbasis vormt voor verschillende watersporten. Bovendien is het mogelijk om via het Slotermeer naar andere Friese meren te varen zoals de Fluessen en het Hegermeer.

Sloepen, valken en motorboot verhuur

Bij de jachthaven kunt u verschillende soorten boten huren; sloepen, valken en motorbootjes en bovendien kunt u zich in het park ook inschrijven voor georganiseerde tochten zoals zeiltochten met een skûtsje, zeiltochten met een praam, vaartochten in een sloep en zeiltochten in een valk. Uiteraard kunt u ook altijd uw eigen boot meenemen en een ligplaats huren in de haven.

Snelvaren en waterskiën

Snelvaren en waterskiën is niet overal toegestaan. Op plaatsen waar het wel mag, geldt dit uitsluitend buiten de betonde vaargeulen en meer dan 20 meter uit de oevers. Ondanks dat het Slotermeer de grootste waterskibaan van Friesland bevat waar snelvaren en waterskiën  toegestaan is, is er een uitzondering van een strook nabij ton SM17 die door gele boeien aangegeven. Op Fluessen is het overal toegestaan en op het Hegermeer is het toegestaan met uitzondering van een strook nabij de tonnen JF110-JF97. Het gebied is door middel van gele boeien is aangegeven.

Wind, water en ruimte

Wind, water en ruimte biedt de mens altijd een gevoel van vrijheid. En dat vindt u bij het Slotermeer in overvloed. Als het zonnetje dan ook nog een beetje mee wil werken, is het dus een ideale plek voor een actieve watersport vakantie!

Kortom, aan watersport geen gebreken vlakbij onze vakantiehuisjes in Friesland.